Принцесата на покера

Molly´s Game

- 10/10

За филма

В разпространение от: 22.11.2017
Премиера в България: 23.02.2018
Производител: Entertainment One, The Mark Gordon Company, Pascal Pictures, STX Entertainment
Разпространител: Форум Филм България
Награди и номинации: Номинация за Оскар 2018 г. (сценарий)
Две номинации за Златен глобус 2018 г. (за сценарий и за Джесика Частейн)
Номинация от Британската академия 2018 г. (сценарий)

По мемоарите "Molly's Game: From Hollywood's Elite to Wall Street's Billionaire Boys Club, My High-Stakes Adventure in the World of Underground Poker" (2014 г.) на Моли Блум.

Моли Блум (Саманта Айлър /Джесика Частейн) е бивша скиорка и олимпийска надежда. Тя се превръща в успешен предприемач - и обект на разследване на ФБР, след като разработва международни игри на покер с високи залози. Превръща се в една от най-интригуващите жени на XXI век в Америка. През 2014 г. "кралицата на покера" се признава за виновна в нелегален хазарт за 100 милиона долара и е осъдена на пробация.

Блум е млада, харизматична олимпийска надежда в ските, която е принудена да загърби спорта след тежка травма. След като кариерата й на спортист е преустановена, семейството й настоява тя да следва право, но Моли решава да си почине една година и приема сезонна работа. Тази работа я въвежда в начинание, изискващо сходни на спорта инстинкти и дисциплина: да ръководи най-ексклузивните в света нелегални игри на покер с високи залози.

Дълбоките джобове на холивудски величия, сред които се говори, че са били Бен Афлек, Тоби Магуайър и Леонардо ДиКаприо, спортни звезди и бизнес магнати й осигуряват десетилетие на бляскав успех. Но Моли привлича вниманието на грешните хора, когато влиза в контакт с членове на руската мафия. Успешната серия приключва рязко, когато е арестувана посред нощ от 17 агенти на ФБР, размахващи огнестрелни оръжия. Изправена пред сериозни наказателни обвинения, единственият съюзник на Моли е адвокатът Чарли Джефрис (Идрис Елба), който открива, че Моли Блум е нещо много повече от това, което се опитват да внушат таблоидите.

Снимките са осъществени в Торонто, Канада.

Кастинг

Режисьор: Ерън Соркин
В ролите: Джесика Частейн, Кевин Костнър, Крис О'Дауд, Майкъл Сера, Греъм Грийн, Саманта Айлър, Бил Кемп, Джереми Стронг
Сценарист: Ерън Соркин
Продуценти: Марк Гордън, Ейми Паскал
Музика: Даниел Пембертън
По книгата на: Моли Блум
Оператор: Шарлоте Брус Кристенсен
Copyright © 2024 Dir.bg.