Звезди

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z О

Мат Деймън / Matt Damon

Дата на раждане - 08.10.1970
Място на раждане - Кеймбридж, Масачузетс

Първата филмова роля на Мат е във филма „Mystic Pizza” и съдържа само една реплика. В Холивуд забелязват потенциала му, когато го виждат да играе пристрастил се към хероина ветеран от Войната в Залива в "Кураж под огъня" през 1996. Един от най-близките приятели на Мат още от детските му години е колегата му Бен Афлек,. През 1997 Деймън и Афлек създават заедно сценария на "Добрия Уил Хънтинг", в който после заедно участват.

Има връзка с Уинона Райдър от края на 1997 до май 2000-та.

Участва срещу 10 хиляди долара в турнир от световните серии по покер в Лас Вегас. Отпада в първия от четирите дни. Поставен в списъка на снисание People на 50-те най-красиви хора в света (1998). Отслабва 20 гилограма за ролята на ветеран от Войната в Залива в „Кураж под огъня” (1996). Родителите му се развеждат, когато е двегодишен и прекарва част от детството си в комуна в Бостън с майка си, която работи като детски възпитател. Напуска Харвард малко преди да завърши заради актьорската си кариера.

За да усъвършенства южняшкия си акцент за ролята на Руди Байлър в „Ударът” (1997), работи безплатно като барман в Ноксвил, Тенеси. По-късно наема един от клиентите си като треньор по диалект. Явява се на кастинг за главната роля в Първичен страх (1996), но е избран Едуард Нортън. Двамата играят заедно две годиви по-късно в 'Rounders'. Отказва главната роля в „Бърз или мъртъв” (1995). Получава я Леонардо ДиКаприо.

Обявява края на връзката си с Мини Драйвър по време на гостуване в шоуто на Опра Уинфри точно преди връчването на Оскарите.

Отказва главната роля в "The Majestic" (2001) Списание E!' го включва в списъка на "25-те най-подходящи за брак ергени" през юни 2002 г.. По време на гостуването си в шоуто на Джей Лено при по повод премиерата на "Самоличността на Борн" споменава, че е участвал като статист (заедно с Бен Афлек) във филма "Поле на мечтите".

Дядо му е финландец.

Една от първите му роли е във филма "Mystic Pizza" с Джулия Робъртс и включва само една реплика. По-късно играе с Робъртс в "Бандата на Оушън".

Избръсва си главата за филма Eurotrip.

Организира лига по боулинг в Берлин, докато снима Превъзходството на Борн (2004). Играл е в 7 филма, в чието заглавие се съдържа името на героя: "Добрият Уил Хънтинг" (1997), "Спасяването на редник Райън" (1998), "Талантливият мистър Рипли" (1999), Gerry (2002), Spirit: Stallion of the Cimarron (2002), "Самоличността на Борн" (2002) и "Превъзходството на Борн". Предстои му участие в още един такъв филм Братя Грим (2005).

Неговият чичо, Джордж Брунстад, преплува Ламанша на 29 август 2004, когато е 70-годишен, за 15 часа и 59 минути. Това го прави носител на рекорда за най-възрастен човек, преплувал Канала. Целта на плуването е била събирането на 12 000 за група хаитянски деца.

Нет Фокус

Филмография

Актьор: Измислени приятели Въздушния Опенхаймер Тор: Любов и гръм Тиха вода Последният дуел Jay and Silent Bob Reboot Пълно ускорение Бандитките на Оушън Субурбикон Малък голям живот Великата стена Джейсън Борн Марсианецът Интерстелар Пазители на Наследството Теорема нула Елизиум Купихме си зоопарк Заразяване Агенти на съдбата Непреклонните Зелена зона Информаторът Несломим Че: Партизанин (част 2) Ултиматумът на Борн Младост без младост Бандата на Оушън 3 От другата страна Добрият пастир Сириана Братя Грим Бандата на Оушън 2 Евротрип Превъзходството на Борн Лепнат за теб Самоличността на Борн Самопризнанията на един опасен ум БАНДАТА НА ОУШЪН Тези прекрасни коне Легенда за Багър Ванс Спасяването на редник Райън Добрият Уил Хънтинг Ударът Кураж под огъня Училищни връзки Сценарист: Последният дуел Джейсън Борн Добрият Уил Хънтинг Продуцент: Въздушния Последният дуел Джейсън Борн Манчестър до морето Откраднато лято Озвучен от: Спирит Титан

Новини

„Опенхаймер“ на Кристофър Нолан се завръща в кината и IMAX от 26-ти януари „Индиана Джоунс 5“ с нов режисьор Никой не може да свали от върха „Замръзналото кралство 2“ Бен Афлек и Мат Деймън във филм на Ридли Скот - "The Last Duel" "Пъзелът" с успешен старт в САЩ, "Субурбикон" под очакванията Мат Деймън става лекар-шарлатанин Най-високоплатените актьори Световни премиери във Венеция на филми на Клуни, Дел Торо, Фриърс и Вирдзи Номинации за Оскар 2017 Почина майката на Кари Фишър - Деби Рейнолдс "Downsizing" на Алекзандър Пейн с премиерна дата от Paramount Финалният трейлър на "Великата стена" излезе и субтитриран Най-високоплатените актьори: класация за 2016 г. "Джейсън Борн" разби бокс офиса Визуално пиршество и напрегната мистерия в първия трейлър на "Великата стена" Ридли Скот с наградата на Американска синематека "Завръщането" води с 12 номинации за Оскар "Завръщането" и "Марсианецът" - най-добри филми на "Златен глобус" 2016 Обявиха втора вълна от презентатори на "Златен глобус" в неделя Обявиха номинациите за наградите БАФТА Номинациите за Златен глобус 2016 Мат Деймън и Бен Афлек продуцират "Thirst" за HBO Първи кадър от снимачната площадка на Борн 5 Венсан Касел ще е лошият в новия филм за Борн Мат Деймън за петия филм за шпионина Джейсън Борн Джулия Стайлс, Виго Мортенсен и Алисия Викандер в "Борн 5" Връчиха наградите "Изборът на народа" Петият филм от поредицата за Борн тръгва по кината през 2016-та Ридли Скот се оттегля от "Блейд Рънър 2", прави "Марсианецът" Петият филм за Джейсън Борн ще се завърти по кината през 2016-та Ще има ли нов филм от поредица “Борн”? Мат Деймън и Бен Афлек ще работят отново заедно Мат Деймън в „The Adjustment Bureau” Мат Деймън е готов за “Борн 4” Мат Деймън и Марк Уолбърг - братя на ринга Проблемите на Мат Деймън Нов злодей за Борн Мат Деймън като капитан Кърк Мат Деймън във филм за Ланс Армстронг Мат Деймън се ожени! Макконъхи бил най-секси Мат Деймън в кожата на Марко Поло Джейсън Борн се завръща отново Брат Пит – обект на секс майтапи Исус Христос - супермен? Мат Деймън ще потъне в черното злато Деймън споделя подброности за Афлек и Джей Ло
Copyright © 2024 Dir.bg.