Миньоните 2

Minions: The Rise of Gru

- 7.9/10

За филма

В разпространение от: 16.06.2022
Премиера в България: 01.07.2022
Производител: Illumination Entertainment, Universal Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Продължение на оригиналния филм от 2015 г. Вездесъщите жълти разбойници вече са по пътя към следващите си шеметни злодеяния. Историята този път е за това, как един 12-годишен „порядъчно проклет” мечтае да стане най-великия в света и в историята суперзлодей. За да постигне целта си, той може да разчита на помощта на верните си пакостливи последователи – миньоните, които няма да изневерят на стила си, първо хубавичко ще оплескат нещата и после ще оправят бъркотията. С много хумор и закачки, симпатичните герои ще бележат безвъзвратно едно емблематично и турбулентно десетилетие и за добро или за зло, ще формират света такъв, какъвто го познаваме днес.

Действието се развива през 1970-те години в предградията, където израства дванадесетгодишният Фелоний Гру. Той е фен на група изтъкнати злодеи, известна като "Порочните 6" или "Злите шест" ("Vicious 6"), и измисля план как да стане достатъчно зъл, за да се присъедини към тях. Гру крои злодеяние, което да му осигури място сред идолите му и да подсигури „проклетото“ му бъдеще. Верни помощници в това му начинание са миньоните, начело с Кевин, Стюарт, Боб и Ото (новият миньонски герой с брекети и отчаяна нужда да угажда), с които изгражда първата си злодейска бърлога, експериментира с оръжия и изпълнява първите си мисии.

Когато Порочните уволняват лидера си, легендарния боец Див Пердах (Wild Knuckles), Гру отива на интервю, за да стане най-новия им член. То обаче не минава добре - отказват да го приемат и му казват да дойде тогава, когато направи истинско злодейство... Нещата стават още по-зле, когато Гру открадва от тях магически камък и така се оказва преследван смъртен враг на върха на злото. Докато бяга, Гру получава помощ и насоки от неочакван източник – самия Див Пердах и открива, че дори и злодеите понякога се нуждаят от малко помощ.

Гру вярва, че като е откраднал нещо от най-лошите злодеи на света, бъдещето му на суперзлодей е осигурено. Но миньонът Ото е разменил камъка за... чакал с очи! Сега Гру ще потърси съдействие от самия Див джолан и ще открие, че дори лошите се нуждаят от малко помощ от своите приятели. Малките жълти разбойници предлагат „безценната“ си помощ на 12-годишния, вече порядъчно проклет Гру, който жадува да се превърне в най-великия злодей в историята. И макар често миньоните да пречат повече, отколкото да помагат, любовта и отдадеността им към Гру дава неочаквани резултати.

(субтитриран и дублиран на български език)

Кастинг

Режисьори: Кайл Балда, Брад Ейбълсън, Джонатан дел Вал
Сценаристи: Брайън Линч, Матю Фогел
Продуценти: Джанет Хийли, Кристофър Меледандри, Крис Рено
Музика: Джак Антонов
Озвучен на български от: Николаос Цитиридис, Петър Бонев, Станислав Пищалов, Ана-Мария Лалова, Василка Сугарева, Мариета Петрова, Георги Спасов, Явор Караиванов, Димитър Тодоров, Симона Нанова, Димитър Тодоров
Озвучен от: Стив Карел, Пиер Кофeн, Тараджи Хенсън, Жан-Клод Ван Дам, Мишел Йео, Долф Лундгрен, Дани Трехо, Джули Андрюс, Ръсел Бранд, Алън Аркин
Copyright © 2024 Dir.bg.