Тор: Любов и гръмотевици

Thor: Love and Thunder

САЩ | 2022г | 119 минути | 3D , 4DX , IMAX , Екшън , Приключенски , Фентъзи | Официален сайт
- 5.7/10

За филма

В разпространение от: 06.07.2022
Премиера в България: 08.07.2022
Производител: Marvel Studios, Walt Disney Pictures
Разпространител: Форум Филм България

Четвърти филм от сагата "Тор", продължение на "Тор: Рагнарок" (2017).

След събитията предишните филми, Тор (Крис Хемсуърт) се оказва на кръстопът, несигурен как да продължи с живота си. Той оставя Валкирия (Теса Томпсън) като владетел на Нов Асгард и се отправя на пътешествие с Питър Куил (Крис Прат) и останалите Пазители на галактиката, надявайки се отново да открие призванието си.

Скоро съдбата го среща с астрофизика и негова бивша приятелка Джейн Фостър (Натали Портман). Фостър се подлага на лечение от рак, но междувременно се превръща в Богинята на гръмотевиците - позната още като "Могъщия Тор". Този път не само Тор ще развърти емблематичния чук Мьолнир!

Тор предприема пътуване, каквото не е правил досега – пътуване навътре към себе си, в търсене на вътрешен мир. Спокойствието му обаче е нарушено от появата на галактическия убиец Гор – Касапина на богове (Крисчън Бейл), който е дал клетва да унищожи всички богове. За да се справи със заплахата, Тор ще разчита на помощта на Валкирия, Корг (Тайка Уайтити) и бившата си приятелка Джейн, която – за голяма изненада на самия Тор – необяснимо е успяла да овладее силата на магическия чук и се е превърнала в Могъщия Тор. Заедно те се отправят на опасно космическо приключение, за да разкрият мистерията зад желанието за мъст на Касапина на богове и да го спрат, преди да е станало твърде късно.

Завръщане в познати роли правят Карън Гилън (като Небюла), Джейми Алекзандър (Сиф), Пом Клементиеф (Ментис), Дейв Батиста (Дракс), Шон Гън (Краглин), Вин Дизел (Грут), Брадли Купър (Рокет), Джеф Голдблъм (Грандмастър), Тайка Уайтити (Крог), Питър Динклидж (Ейтри), а сред новите попълнения са Крисчън Бейл (като злодея Гор) и Ръсел Кроу (Зевс).

Снимките са осъществени през януари-юни 2021 г. в Австралия и Канада.

Кастинг

Режисьор: Тайка Уайтити
В ролите: Крис Хемсуърт, Натали Портман, Крисчън Бейл, Карън Гилън, Крис Прат, Мат Деймън, Сам Нийл, Теса Томпсън, Ръсел Кроу, Мелиса Маккарти, Джейми Алекзандър, Люк Хемсуърт, Пом Клементиеф, Дейв Батиста, Шон Гън, Вин Дизел, Брадли Купър, Джеф Голдблъм, Тайка Уайтити, Питър Динклидж
Сценаристи: Тайка Уайтити, Дженифър Робинсън
Продуцент: Кевин Файги
Музика: Майкъл Джакино
Оператор: Бари Баз Айдоин
Copyright © 2024 Dir.bg.