Валериан и градът на хилядите планети

Valerian and the City of a Thousand Planets

Франция | 2017г | 137 минути | 3D , 4DX , Екшън , Приключенски , Фантастика | Официален сайт
- 7.6/10

За филма

В разпространение от: 20.07.2017
Премиера в България: 21.07.2017
Производител: EuropaCorp, Fundamental Films, Gulf Films
Разпространител: А Плюс Филмс

"Valerian et la Cite des mille planetes":

По графичния роман-поредица "Valerian et Laureline" (1967 - 2010 г.) на френския писател и автор на комикси Пиер Кристен и илюстратора Жан-Клод Мезиер, първообраз на "Междузвездни войни".

От режисьора, създал "Леон", "Никита", "Петият елемент" и "Люси".

Годината е 2700, в началото на 28 век. Галактическа империя поддържа времето и пространството, а двама нейни агенти защитават вселената. Пътуващият във времето специален агент Валериан (Дейн ДеХаан) е изпратен да разследва планетата Алфа заедно с партньорката си Лорелийн (Кара Делавин). Двамата стават неволни съучастници в събития, които са или междугалактически заговор, или афера на причудливите обитатели на тази планета.

Двамата оперативни служители на правителството от човешките територии имат за специална задача да поддържат реда във Вселената. Валериан досажда на партньорката си с романтични предложения, макар да е известен с предишните си похождения, а и тя е възпитана в традиционни ценности и не му "връзва". По заповед на командира Арюн Филит (Клайв Оуен), двамата тръгват за страхотната междугалактична Алфа - разрастваща се метрополия, в която живеят хиляди различни видове същества от различни светове и от всички краища на вселената. 17-милионното население там постепенно се е сближило помежду си и е обединило своя талант, технологии и ресурси за благото на всички.

За съжаление, не всички на Алфа имат същата цел - в действителност, невидими сили работят за разрушаване на създаденото и поставят всички видове в голяма опасност...

Джон Гудман озвучава ролята на извънземно същество.
Снимките са осъществени във Франция.

Кастинг

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Кара Делавин, Дейн ДеХаан, Клайв Оуен, Итън Хоук, Риана, Рутгер Хауер, Крис Ву, Сам Дъглас, Ерик Ламперт, Хърби Ханкок
Сценарист: Люк Бесон
Продуценти: Люк Бесон, Виржини Бесон-Сила
По книгата на: Пиер Кристен, Жан-Клод Мезиер
Оператор: Тиери Арбогаст
Copyright © 2024 Dir.bg.